Nagy közhely, de kénytelen vagyok mégis leírni: többek közt az a jó a nyárban, hogy rengeteg a zöldség. Ha már bőség van zöldségből, érdemes minél többet fogyasztani belőle nyersen, s hogy véletlenül se unjuk meg, jó, ha nyakonöntjük valamilyen öntettel. Itt most nem részletezem azt, hogy a hozzávalókat tetszés szerint válogathatjuk össze, mert erről már többször is írtam. Utóbb volt néhány paradicsom, egy kis uborka, zöldhagyma és rukkola a háznál, evidens, hogy ebből lett saláta. Nem is szaporítom a szót, lényeg, hogy együnk minél több salátát főétel mellé vagy magára, ahogy jobban esik.
Személyenként 1 salátalevél, 1 uborka, 1 paradicsom, zöldhagymaszár, csipetnyi rukkola, só.
Öntet: 1 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál balzsamecet, fél kiskanálnyi méz.
1. Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk, a zöldhagymaszárat felaprítjuk.
2. Az öntet hozzávalóit összekavarjuk.
3. Egy salátalevélen ízlésesen elrendezzük a zöldségeket, megszórjuk a felaprított zöldhagymaszárral, picit sózzuk.
4. Tálalás előtt ráhalmozzuk a megmosott lecsöpögtetett rukkolát, és leöntjük az öntettel.
Jó fakanálforgatást!
Megjelent a Székely Konyha májusi lapszámában.
Egyszerű rukkolás saláta
Személyenként 1 salátalevél, 1 uborka, 1 paradicsom, zöldhagymaszár, csipetnyi rukkola, só.
Öntet: 1 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál balzsamecet, fél kiskanálnyi méz.
1. Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk, a zöldhagymaszárat felaprítjuk.
2. Az öntet hozzávalóit összekavarjuk.
3. Egy salátalevélen ízlésesen elrendezzük a zöldségeket, megszórjuk a felaprított zöldhagymaszárral, picit sózzuk.
4. Tálalás előtt ráhalmozzuk a megmosott lecsöpögtetett rukkolát, és leöntjük az öntettel.
Jó fakanálforgatást!
Megjelent a Székely Konyha májusi lapszámában.
2 megjegyzés:
Az iden nagyon bovelkedunk salataval sok eso utan!
Iri: igen, úgy néz ki. :)))) Mondjuk, korábban is készítettem salátákat, de azokat csak úgy megettük, nem blogoltam be. :)
Megjegyzés küldése