2012. május 30., szerda

Aprófasírtos finomfalat

Ballagások időszaka következik, amikor bármelyik percben betoppanhat egy vendég azoknál a családoknál, ahol ballagó diák van. De az is előfordulhat, hogy csemeténk jóétvágyú iskolás pajtásai toppannak be, akik szívesen bekapnak valamit mielőtt tovább rohannának. Ilyenkor jó, ha berendezkedünk a "váratlan" vendégek fogadására is. Jó, ha van a háznál valamilyen aprósütemény, de nem árt, ha van egy kis finom falatoznivaló is. A Székely Konyha májusi lapszámának összeállításánál néhány gyorsan és könnyen elkészíthető finomfalat receptjét osztottuk meg az olvasókkal. Ezek közül az egyik a képen is látható finomság.

Aprófasírtos finomfalat 

Elkészítési idő: 30 perc.

15-20 db mogyorónyi nagyságú aprófasírt; illetve tetszés szerint: paprika, retek, olajbogyó, sajt, paradicsom. 

1. A zöldségeket megmossuk és apró kockára vágjuk; a sajtot a fasírt méretéhez illő guszta szeletekre vagy kockára vágjuk.
2. A fasírtokat fogvájóra tűzzük tetszés szerint különféle zöldség darabkákkal illetve sajtkockákkal gazdagítva.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Éva írta...

Most szívesen betoppannék ilyen helyre ahol ezekkel a finomságokkal várnának! Nagyon guszta!

Kati írta...

Minden összejövetelen(lakodalom, ballagás, konfirmálás, stb.)a kedvencem az előétel. És a hagyományos ebédeken, vacsorákon mindig szerepel a tányéron az aprófasirt, imádom, olyan kis guszták:)
Emlékszem mikor a ballagási, konfirmálási ebédeinkre egész délelőtt bögyörgették, sütötték az aprófasirtot a nagymamáim, nagynénéim:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails