2012. május 20., vasárnap

Vajas natúr burgonya

Az egyszerű köretek sorát folytatva, ímhol a vajas natúr burgonya. Természetesen ez is kizárólag csak  kedves fiatal barátaimnak, akik még ilyet nem készítettek. 

Vajas natúr burgonya 

Elkészítési idő: 30 perc. Egyszerű köret, húsokhoz tálalható.

1 nagy burgonya személyenként, fél diónyi vaj, só, bors, petrezselyemzöld ízlés szerint. 

1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és nagy kockára vágjuk.
2. Annyi ízlés szerinti sós vízben, amennyi majdnem ellepi, puhára főzzük.
3. Leszűrjük, még forrón rátesszük a vajat, ízlés szerint fűszerezzük petrezselyemzölddel és borssal, majd átforgatjuk.

Jó tudni!
• A burgonya fövési ideje a forrástól számítva 20 perc. Ha túlfő, könnyen széteshet, és nem mutat jól a tányéron.
• A burgonya fövő levét ne öntsük el, felhasználhatjuk különféle zöldséglevesekhez.

Jó fakanálforgatást!

A recept megjelent a Székely Konyha áprilisi lapszámában.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Egyszerű és nagyszerű ez a köret, én imádom a krumplit mindenféle változatban, vajjal különösen. Nagyon szép a tálalásod:)

alterego írta...

Ismétlés a tudás anyja :-)))

Alíz írta...

Kati: mióta megint gasztrolapot szerkesztek, igyekszem szépen tálalni és jó fotókat készíteni. :)))

Alterego: na igen... :))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails