Ezt a finom fagyit a múlt héten valamelyik este dobtam össze sebtében leárazott eperből. Vagyis az történt, hogy épp jöttem haza valamilyen sajtótájékoztatóról és beléptem a zöldségeshez valami gyümölcsért. Láttam, hogy egy láda sarkában kb. kilónyi eper van igen kedvező árban, ugyanis a tényleges ár negyedéért kínálta a zöldséges. Nem volt éppenséggel kidobnivaló, kevés hibáját láttam az eperszemeknek, nosza megvettem az egészet és míg hazaértem, kitaláltam epres joghurtfagyit készítek belőle. Aztán míg megpucoltam, jól belakmároztam belőle, a maradék kb. félkilónyi eperből készült a képen látható gyönyörűség és finomság.
Elkészítési idő: 30 perc.
50-60 dkg eper, 4-5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín.
1. Az epret megmossuk, leszárazzuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd botmixerrel pürésítjük.
2. A joghurtot mély tálba öntjük és a pürésített eperrel összekavarjuk.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurthoz kavarjuk.
4. Az így nyert masszát dobozokba rakjuk és fagyasztóba tesszük.
Jó tudni!
• Botmixer hiányában villával pürésíthetjük az epret.
• Hogy ne alakuljanak ki fagyás közben jégkristályok a fagylaltban, míg megfelelő állagúra fagy, többször is kavarjuk meg.
• Ha fagylaltgépben készítjük, nem kell még külön kavargatni a fagyit.
Jó étvágyat!
Még mindig be lehet nevezni a blogom születésnapjára hirdetett játékra, a szerencsések értékes ajándékok tulajdonosai lehetnek. Minden apró részletet megtudhatsz a korábbi bejegyzésemben.
Epres joghurtfagylalt
Elkészítési idő: 30 perc.
50-60 dkg eper, 4-5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín.
1. Az epret megmossuk, leszárazzuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot majd botmixerrel pürésítjük.
2. A joghurtot mély tálba öntjük és a pürésített eperrel összekavarjuk.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurthoz kavarjuk.
4. Az így nyert masszát dobozokba rakjuk és fagyasztóba tesszük.
Jó tudni!
• Botmixer hiányában villával pürésíthetjük az epret.
• Hogy ne alakuljanak ki fagyás közben jégkristályok a fagylaltban, míg megfelelő állagúra fagy, többször is kavarjuk meg.
• Ha fagylaltgépben készítjük, nem kell még külön kavargatni a fagyit.
Jó étvágyat!
Még mindig be lehet nevezni a blogom születésnapjára hirdetett játékra, a szerencsések értékes ajándékok tulajdonosai lehetnek. Minden apró részletet megtudhatsz a korábbi bejegyzésemben.
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! Épp a mai napon találtam szintén epres fagyit egy másik blogon is most van miből választanom. Nagyon vonzó számomra a recepted !
Éva: ugyanitt van még másfajta epres fagyi is, a Betűrendi mutatóban könnyen megtalálod. :)
Ínycsiklandozónak néz ki ez a fagyi, most már nekem is ki kéne próbálnom egy ilyen házi változatot! :-)
Hasonlóan csináltam én is. Biztos a házi fagyi is van olyan finom mint a cukrászdai, viszont nincs tele mindenféle adalékkal!
Teller-cake: érdemes kipróbálni, csak a ddig nehéz, amíg elkészíted az elsőt.
Marisz 57: szerintem a házi fagyi finomabb, mint a cukrászdai és az a jó benne, hogy tudod, mit tettél bele. Nagyon rég nem vettem cukrászdában fagyit, mert amikor időm van, készítek egy adagot, aztán rájárunk, míg van belőle. Ha elfogy, készítem az újabb adagot. :)
Megjegyzés küldése