2011. augusztus 19., péntek

Fűszeres sárgadinnye csirkemellcsíkokkal

A Transindexen megjelent sárgadinnyés sorozatot folytatva, íme egy főétel sárgadinnyével. Isteni finom volt, a lányommal pillanatok alatt felfaltuk, és eldöntöttük, hogy ilyet még készítünk. Mivel még mindig tart a sárgadinnyeszezon, mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

Hozzávalók: 1 csirkemell, só, fehérbors, olaj, 3-4 szelet sárgadinnye, maréknyi kimagozott meggy, 2 evőkanálnyi méz, 1 evőkanál margarin, mokkáskanálnyi őrölt fahéj, mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg.

Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval és fehérborssal fűszerezzük, majd kevés olajban fehéredésig sütjük. Egy nagy serpenyőben összeolvasztjuk a mézet a margarinnal, hozzáadjuk a fűszereket és amikor erőteljes fűszer illat terjeng a levegőben, hozzáadjuk a nagy kockára vágott dinnyét és a meggyet. A fűszeres barna mártásban gyorsan átforgatjuk a gyümölcsöket figyelve arra, hogy formájukat megőrizzék. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a dinnyét! Tálaláskor a csirkemellcsíkok mellé halmozzuk a gyümölcsöt, a fűszeres mártással pedig leöntjük a húst. Köretként gombás rizst adhatunk mellé.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint húsnapon fogyasztható, természetesen gombás rizs nélkül.

Jó fakanálforgatást!

2 megjegyzés:

Petra írta...

Fantasztikusan hangzik. :)))

Vicuska írta...

Szeretem a hús-gyümölcs kombinációt, finom lehetett!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails