2011. augusztus 23., kedd

II. Nemzeti Gulyás Nap - csatlakozz te is!

Idén is lesz Nemzeti Gulyás Nap, mert az ötletgazda Csíki Sándor gasztronómus és foodstylist másodszorra is meghirdette immár hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjére. Az esemény még nagyobbnak és népesebbnek ígérkezik mint a tavaly, legalábbis a hozzám befutott eddigi információk alapján itt Erdélyben mindenképp. Az esemény részleteiről bővebben írtam a Hargita Népének,  itt olvashatjátok a részleteket, a Krónikában az Erdély különböző városaiban élő tudósítókkal és a kolozsvári szerkesztőkkel azt próbáltuk felmérni, hogy mennyire ismerik nálunk ezt az eseményt, illetve ezáltal egy kis reklámot is kelteni neki. A terjedelmes és átfogó összeállítást itt olvashatjátok. Az eseményen természetesen én is részt veszek, állatvédő barátaimmal ugyanis eldöntöttük, hogy ezen napon vendégeljük meg azokat a szponzorainkat, önkénteseinket, akik önzetlenül támogattak anyagiakkal vagy munkával az elmúlt évek során. Még nem döntöttük el konkrétan, mi rotyog majd a bográcsban, az viszont egész biztos, hogy magyaros étel lesz, mint ahogy az is, hogy én főzöm. Gyergyószentmiklósról még mások is csatlakoznak az akcióhoz, de nem akarom lelőni a poént, a holnapi Hargitából majd megtudhatjátok.
Csatlakozzatok ti is, a feladat roppant egyszerű: a magyar konyha napján magyaros ételt kell főzni, és az ételkészítésről, illetve az elfogyasztásáról készített fotót elküldeni a info@foodandwine.hu címre. Az erdélyi résztvevők közül, aki a tollforgato50@gmail.com címre küldi a fotóit és rövid élménybeszámolóját, azoknak részvételéről szép összefoglaló cikkben fogok beszámolni az ötletgazdának.
Rajta hát, szervezkedjetek és csatlakozzatok!

PS: Bár nem ide tart, megemlíteném, hogy a Morfondír blogomon képes beszámolót írtam a Csaba királyfi rockopera gyergyószárhegyi ősbemutatójáról, akit érdekel, klikkeljen a linkre és elolvashatja.

3 megjegyzés:

csíki sándor írta...

Sok sikert és vidám, önfeledt főzést kívánok mindenkinek, aki ezen a szép napon Erdélyben, vagy Románia más részein ezen a magyar konyhát is ünneplő napon, 2011. augusztus 27-én, szombaton főz. Nem leszünk egyedül!

Baráti üdvözlettel:
Csíki Sándor

Csíki Sándor írta...

Alíz lelkes segítségét is megköszönve, sok sikert és önfeledt, felhőtlen főzést, örömet kívánok a II. Nemzeti Gulyás Napon mindazoknak, akik Erdélyben, vagy Románia más részein a magyar konyhát is ünnepelve 2011. augusztus 27-én, szombaton főznek. Nem leszünk egyedül!

Bartái üdvözlettel:
Csíki Sándor

Kati írta...

Mi is kivettük a részünket, igaz csak itthon kettesben fogysztottuk el a gulyást, de így is jó volt arra gondolni, hogy sokan ugyanezt fogyasztják ma.
http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/08/ii-nemzeti-gulyas-nap.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails