2011. augusztus 14., vasárnap

Nyári varázs

Ígértem, hogy rendre beblogolom az összes sárgadinnyés receptemet, ami a Transindexen megjelent, így hát következzen most a nyári varázs. Ezt a nyalánkságot igazából azért készítettem, mert abban reménykedtem, hátha ezzel a lányom is megkedvelné az ordát. Nem kedvelte meg... Igazából már minden ízét éreztem csak orda ízét nem, a lányom azonban továbbra is kitartott: érzik rajta sz orda, nem szeretem. Így hát az egészet benyalakodtuk a szomszédasszonyokkal, ők viszont nagyon szerették.

Hozzávalók: 25 dkg orda, 2 dl joghurt, fél sárgadinnye (kb. 25 dkg), cukor, ízlés szerint, 2 tasak zselatin (20 g), 3 dl tejszín, 4-5 db sárgabarack, 10-15 szem meggy, 1-2 evőkanál rum.

Elkészítése: A fél sárgadinnyét a nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a finomra morzsolt ordát, egy deci joghurtot, a rumot és ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd az egészet pépesre kavarjuk. A másik deci joghurtban feloldjuk a zselatint, felmelegítjük, és a gyümölcsös péphez kavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a dinnyés-ordás pépbe. Egy őzgerincet kibélelünk frissentartó fóliával, belehalmozzuk a közepéig a pépet, majd a közepét kirakjuk felfele fordított félbe vágott barackokkal, és mindegyik közepébe teszünk egy kimagozott meggyszemet. Erre halmozzuk a pép másik felét, elsimítjuk, majd befödjük fóliával és hűtőbe tesszük dermedni. Amikor a massza keményre kötött, éles, vízbe mártott késsel szeleteljük.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint tésztanapon fogyasztjuk.

Jó fakanálforgatást!

7 megjegyzés:

Márti írta...

Ez igazán "varázslatos"!

4Gyerek írta...

megyek szomszédasszonyodnak.
vagy olyan lányodnak, aki szereti az ordát.
vagy csak nyújtanám a tányérom, ha nem fogyott volna el.
és megkívántam a sárgadinnyét, megyek s veszek.

Vicuska írta...

Ez egy könnyed, finom, gyümölcsös,nyárias varázs!

alterego írta...

Nagyon finomnak látszik :-)))

Petra írta...

Nagyon finomnak hangzik. De jó volt azoknak a szomszédasszonyoknak. ;D

Alíz írta...

Márti, Vicuska, Alterego: valóban varázslatos, ezért is adtam neki ezt a nevet. :)

4gyerek: gyere! Szomszédasszonynak szívesen elfogadnálak. :)

Petra: néha jó nekik... :)

Vicuska írta...

Jobb híján túróval és málnával, de már a hűtőben dermed! :) De majd erre is sort kerítek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails