2011. július 7., csütörtök

Szamócafagylalt

Említettem az előző bejegyzésemben, hogy a piacon vett szamócából fagylalt is készült nem csak lekvár és szörp. Azonban mivel a fagylalthoz szörp is kell, emiatt úgy láttam jónak, ha előbb a szörpöt blogolom be, és csak utána a fagyit. Nagyon finom, krémes lett és annyira ízlett mindenkinek, aki kóstolta, hogy alig tudtam megmenteni két gombócnyit belőle a fotózáshoz. Ez is azt jelzi, hogy nem csak amiatt kell készítenem újabb adagot, hogy a hűtőben várakozó szamóca nehogy megromoljon, hanem azért is, hogy ennél szebb fotó készülhessen róla. Magyarán, csak a fotóval nem vagyok elégedett, minden egyébbel igen.

Hozzávalók: 1 tojás és 1 tojássárga, 4-5 evőkanál cukor, fél evőkanálnyi keményítő, 3 dl szamócaszörp, 3 dl nem cukrozott tejszín, csészényi szamóca.

Elkészítése: A tojást és a tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a keményítőt és a szörpöt, majd folytonosan kavargatva sűrű pépet főzünk. Az edényt hidegvízbe merítve lehűtjük a pépet. Közben felverjük a tejszínt keményre majd összevegyítjük a péppel, végül lazán beleforgatjuk az ép szamócaszemeket. Műanyag dobozokba töltjük és fagyasztóban megfagyasztjuk. Tálaláskor ostyarúdakkal díszítjük a gombócokat.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint tésztanapon fogyasztjuk.

Jó fakanálforgatást!

3 megjegyzés:

Edó írta...

Na majd hátha akkor is lesz valami finom fagyid,mikor nálad leszünk:))

Kati írta...

Ez nagyon finom lehetett.

Alíz írta...

Edó: na látod, ezért lesz jó, hogy időben szóljatok, hogy legyen ideje a fagyinak megdermedni. :)

Bianka és Kati: abbiza, nagyon finom volt. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails