Változások álltak be az életemben az elmúlt néhány napban, emiatt hiányoztam. Röviden: átigazoltam kedvenc napilapomtól, a Krónikától, a másik kedvenc napilapomhoz, a Hargita Népéhez. A változtatás oka, a piszkos anyagiakban keresendő, előbbinél nem tudtak fizetésemelést ajánlani, utóbbinál emberhiánnyal küszködtek, és megadták, amit kértem. A munka lényege sem változott, csupán annyiban, hogy itt minden kis helyi esemény hírnek számít, hiszen ez megyei lap és az itt lakók szeretik olvasni. Az sem mellékes szempont, hogy hajdanán - még középiskolás koromban - itt kezdtem az újságírást ízlelgetni azzal, hogy rendszeresen tudósítottam a Jöjjön velünk! túrákról. Közben más is történt: váratlanul felkértek a Transindex nevű internetes portáltól, hogy küldjek nekik néhány sárgadinnyés receptet. Örömmel tettem eleget ennek a felkérésnek is, többek közt ezt a finom, üdítő leveskét főztem nekik. A többi receptet is rendre beblogolom, addig is, aki kíváncsi ezen a linken olvashatja a továbbiakat.
Elkészítése: A barackot forróvízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk, kimagozzuk, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi feltesszük főni. Levét ízlés szerinti mennyiségű cukorral, citromhéjjal, illetve a teatojásba rejtett fűszerekkel fővés közben ízesítjük. Ha a barack megpuhult, kidobjuk a levesből a fűszereket, és a gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük, vagy szűrőn átpasszírozzuk. A gyönyörű sárga levest újra felforraljuk és igény szerint kevés citromlével és cukorral ízesítjük, majd besűrítjük a kevés vízben feloldott pudingporral. Tálaláskor a jól behűtött levesbe csinos sárgadinnyegombócokat szaggatunk levesbetétnek.
Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint a gyümölcsleveseket tésztanapon fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
12 megjegyzés:
Ha-ha-hargita éppen?
Tényleg ott kezdted?
Transindexnek sárgadinnye a kedvence? de jó, így lesz nekünk is.
szuper (lehet) ez a leves
Sok sikert az új munkahelyedhez.Jó kis leves,guszta a kis dinnye golyókkal.
4gyerek: valóban a Hargitánál kezdtem jó régen, aztán volt egy kis kitérő - 14 évnyi - miután ismét visszatértem a gyermekkori szerelemhez, az újságíráshoz. Aztán újabb 14 év múltával az első laphoz, ahol kezdtem. :) A leveskét pedig ajánlom, nálunk mindenkinek ízlett, még a fiam is megkóstolta, pedig ő nincs oda a gyümölcslevesekért.
Aleda: köszönöm a jókívánságot és neked is ajánlom a levest kipróbálásra. :)
No, ez a hír meglepett, de teljesen érthető. Sok sikert kívánok neked itt is!
A Transindexhez meg gratulálok, csodás recepteket küldtél be, már tegnap olvastam őket. Tőlem is kértek, de mivel későn olvastam a levelet a múltheti nyaralásunk miatt, hát épp lekéstem a határidőt. :)
Gratulálok az új helyedhez, romantika ide vagy oda, pénzből élünk, a rezsit sem fizeti ki helyettünk senki:-)))))
Sok sikert az új munkahelyedhez! A levesed nagyon tetszik, eddig csak tejszínnel illetve túrógombócokkal készítettem. De ez a sárgadinnyés megoldás nagyon ötletes :D
Gratulálok az új munkahelyhez és ehhez a kellemes küllemű és ízű leveshez! Az a nyári varázs is csábító :)
Nagyon ötletes a levesbetét
Tovabbi jo munkat Neked!!!!
a levesed kituno, nagyon tetszik, szombaton hatha kiprobalom en is.
Sikeres munkát kívánok!!!
A sárgabarack leves dinnyével,ritka finom lehet!!!
Sedith: köszönöm a jókívánságot, sajnálom, hogy épp a nyaralás miatt maradtál le a Transindexről. De bizonyára jól telt és bizonyára még a portál is fel fog keresni.
Anikó: köszönöm neked is a jókívánságot és tökéletesen igazad van: sem a számlákat sem a lányom iskoláztatását nem fizeti ki más helyettem.
Petra: köszönöm. Valóban jól passzol a sárgadinnye a sárgabarackkal, ki kell próbálni. Eddig én is mindenféle egyéb habbal vagy galuskával készítettem, ez az első, hogy a levesbetét is gyümölcs.
Vicuska: köszönöm. A nyári varázs valóban finom.
Bianka: köszönöm.
Réka: köszönöm, majd számolj be ízlett-e a családnak.
Mellissina2: köszönöm. Valóban finom.
Sok sikert a régi-új lapnál, és nagyon tetszik ez a recepted, én nagyon szeretem a gyümölcsleveseket.
Megjegyzés küldése