2011. július 16., szombat

Fokhagymás paradicsomszósz - nyers


Igyekszem mindent beblogolni, amit készítek, és mint látjátok, arra törekszem, hogy a napi egy bejegyzéses ütemet tartsam. Sajnos, mivel nálam a "nagy főzések" mindig hét végén történnek, és nyári időszakban ilyenkor rendszerint befőzésekkel is foglalkozom, némileg előnyt élveznek a befőzős receptek, emiatt egy-egy finomság leírása később kerül beblogolásra, mint szeretném. Így esett ezzel a finom nyers paradicsomszósszal is, aminek közzétételét még az I. Gyergyói Gasztroblogger Találkozónkon megígértem Eszkimónak. De hála Istennek paradicsom még van, és elkészítése pillanatok műve.

Hozzávalók: 2-3 paradicsom, 2-3 cikk fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj, pici só, 1-2 evőkanál finom borecet, bazsalikomlevél (elhagyható), ízlés szerint, pici só.

Elkészítése: A fokhagymát finomra zúzzuk, megszórjuk csipetnyi sóval és az olajjal habosra kavarjuk - majonézhez hasonló krémet kell nyernünk. A paradicsomot hozzáreszeljük a fokhagymakrémhez, ecettel és finomra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd összekavarjuk. Bármilyen grillezett hús vagy zöldség mellé tálaljuk.

Az eMpszi táplálkozási ajánlata szerint hús-, zöldség és tésztanapon fogyasztható.

Jó fakanálforgatást!

6 megjegyzés:

Márti írta...

Szeretnék átadni egy díjat, nézz be hozzám!

Adél írta...

Ezt a férjecském nagyon szeretné,imádja a paradicsomos szószokat. El kell készítsem.

Névtelen írta...

1-2 evőkanál... esetleg olaj:)
én mentával ízesíteném, bazsalikom helyett, de így is bizstos, finom.

Alíz írta...

Névtelen: köszi, hogy szóltál, javítottam is, valóban kell 1-2 evőkanál olaj és pici só.

Névtelen írta...

Jéé, gazpacho :)

A bazsalikom szerintem KÖTELEZŐ bele.

Alíz írta...

Névtelen2: amikor nincs bazsalikom nélküle készítem, úgy is elfogy. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails