2012. április 23., hétfő

Spenótos masnitészta

Végre hozzánk is megérkezett a tavasz! Már nagyon vártam, többek közt azért is, hogy fotózhassak virágokat a blogra, mert belátom, áprilisban kicsit túlzás tavalyi tulipánokat tenni a fejlécre. A minap viszont örömmel észleltem, hogy a Salamon Ernő Gimnázium előtt virágzik az aranyeső, nosza, nem voltam rest, készítettem is néhány fotót a csodaszép sárga virágokról, amik most a fejlécet ékesítik. Ugyanakkor eljött a tavaszi ételek időszaka is és úgy igaz, sokkal korábban főztem ezt a finomságos ételt, de most került sorra, hogy beblogoljam. A finomság receptjét egyébként a lányom gyűjtötte valakitől és az ő ötletére készítettük el először néhány évvel ezelőtt. Nagyon ízlett és azóta spenótszezonban étlapon van.

Spenótos masnitészta 

Elkészítési ideje: 20 perc. Tartalmas, laktató étel, akár ebédre, akár vacsorára fogyasztható.

0,5 kg spenót, 1-2 cikk fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1-1,5 dl tej, só, ecet, cukor; 25 dkg masnitészta, 1 evőkanál olaj, 10-15 dkg sajt; tejföl, ízlés szerint. 

1. A spenótot enyhén sós vízben meglobbasztjuk, majd leszűrjük. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a finomra vágott spenótot, meghintjük liszttel, felöntjük a tejjel, ízlés szerint fűszerezzük sóval, ecettel és pici cukorral, majd pépesre forraljuk.
2. Ezalatt a csomagoláson megadott módon kifőzzük a masnitésztát, és leszűrjük.
3. A kifőtt tésztát átforgatjuk egy evőkanálnyi olajon, megszórjuk reszelt sajttal, összekavarjuk, majd ízlés szerint spenótfőzelékkel dúsítjuk.
4. Tálaláskor gazdagon lelocsoljuk tejföllel.

Jó tudni!
• Az ízletes tavaszi finomság maradék spenótfőzelékből is elkészíthető.

A spenótos masnitészta receptje megjelent a Székely Konyha áprilisi számában.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Isteni, én az idén fedeztem fel ezt a párost, kár, hogy nem hamarabb:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails