2011. július 5., kedd

Bolognai mártás zöldborsóval - maradékhasznosító recept

Megesik, hogy néha valamiből kicsivel többet sikerül főzni, és aztán a maradékkal nem tudjuk, mit kezdeni. Nos, így jártam én is a korábban bejegyzett bolognai mártással, vagyis kicsivel több készült belőle, mint amennyit el tudtunk fogyasztani, de annyi nem maradt, hogy érdemes lett volna egy következő ebédre vagy vacsorára lefagyasztani. Így hát néztem a lábos alján a maradék bolognai mártást, és azon agyaltam, mit is kezdjek vele, hogy el se prédálódjon, mégis két személyre laktató étel legyen belőle. Aztán eszembe jutott, hogy talán a fagyasztóban van még egy kevés zöldborsóm, ami szintén nem elég egy leveshez, vagy egy főzelékhez. Gondoltam, összefőzöm a maradék bolognait azzal a kevés zöldborsóval, ami van. És lám-lám, ez lett belőle: egy laktató, finom, új étel.

Hozzávalók: 8-10 evőkanálnyi maradék bolognai mártás, két maréknyi fagyasztott zöldborsó, ízlés szerint csokornyi petrezselyemzöld, pici só.

Elkészítése: A maradék bolognai mártást felforraljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, picit sózzuk, kevés vizet töltünk alá, és addig főzzük, amíg a borsó megpuhul. Ízlés szerint megszórhatjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Ebédre másodikként vagy vacsorára fogyasztjuk.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint húsnapon fogyasztható.

Jó fakanálforgatást!

5 megjegyzés:

judit60 írta...

Ez nagyon-nagyon tetszik.Szeretem a bolognait,és szeretem a zöldborsót is,így ez egy nekem való étel.

Alíz írta...

Judit60: Egészségedre!

Kati írta...

Nagyon jó ötlet, látom újítasz a blogon is.:)

Edó írta...

Én is régóta készülök valami hasonló borsós ételre,mondjuk pörköltre.Szerintem ezután érdemes lesz direkt több bolognait főzni:)Ez nagyon jó lehet!

Alíz írta...

Kati: a blogom még messze nem olyan, amilyennek szeretném, de dolgozom rajta és előbb-utóbb olyan lesz.

Edó: valóban nagyon finom volt és igen, jó az ötlet, sőt érdemes a bolognai egy részét "beborsózni". :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails