2011. június 25., szombat

Császárszalonnába göngyölt csirkemáj

Amikor készítettem a szalonnába göngyölt csirkemell-csíkokat, akkor adta valaki az ötletet - alighanem a Fazék nevű "titkos társaságból" -, hogy a szalonnába göngyölt csirkemáj is igen finom. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem gondoltam erre, mégis kellett ez a "löket" ahhoz, hogy végül elkészítsem. Többek közt ezért is kérem az illetőt, ha olvassa a bejegyzést, szóljon, hogy említsem meg őt is és a blogját is, mert olyan finom étel készült az ő ötletére, hogy igazán megérdemli, hogy linkeljem. Szóval volt máj, a sarki boltban vettem nagyon finom házias fűszerezésű császárszalonnát, Sárika néni fel is szeletelte nekem fél milliméternyi vastagra, így hát elkészítettem a császárszalonnába göngyölt csirkemájat. Isteni lett! Nagyon örültek neki a lányok, vagyis a lányom és a két lakótársa, akik épp vendégségben voltak nálunk. Olyan jó étvággyal ették, hogy öröm volt nézni.

Hozzávalók: 7 db csirkemáj, 14 vékony szelet, füstölt, házifűszerezésű császárszalonna, pici olaj.

Elkészítése: A csirkemájat megmossuk, kettévágjuk, papírtörlőn leitatjuk róla a vizet, császárszalonnába göngyöljük, egy fogvájóval megtűzzük, majd serpenyőben pici olajban ropogósra sütjük. Petrezselymes krumplival és uborkasalátával fogyasztjuk.

Vigyázat, ha valóban házias fűszerezésű, jóízű füstölt császárszalonnába göngyöljük a májat, nem kell se sózni, se egyébbel fűszerezni! A füstölt császárszalonnától kellően pikáns ízű lesz, egyéb fűszer csak rontana az ízharmónián. Ez így tökéletes aranymetszés.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezők krumpli nélkül, sok salátával húsnapon fogyaszthatják.

Jó fakanálforgatást!

2 megjegyzés:

sedith írta...

És nem pattogott-fröcskölt szerteszéjjel? Mert nekem le kellett fedni a serpenyőt, ha nem akartam festeni a konyhában!:)

Ui. Leiratkoztál a rendszeres olvasóim közül?

Alíz írta...

Sedith: de igen, lefödtem a serpenyőt, de aki sütött már májat életében, az ezt tudja. Ha Te nem töröltél a rendszeres olvasóid közül, akkor én nem töröltem magam...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails