2011. június 18., szombat

Ismerkedjünk, barátkozzunk! - GyGBT

Az úgy volt, hogy az elmúlt szombatok egyikén a gyergyószentmiklósi piacon összefutottam Eszkimóval, aki azzal hozakodott elő, hogy "kéne csináljunk valamit". Aztán kifejtette, jó lenne találkoznunk valahol, csak mi, gyergyói gasztrobloggerek, hogy ismerjük meg egymást közelebbről, hiszen egy városban, egy régióban élünk és az is lehet, elmegyünk egymás mellett az utcán. Ez pedig nem szép dolog... Eszkimó felvetésével mélységesen egyetértettem, mondtam is neki: semmi jónak elrontója nem szoktam lenni, találkozzunk, de hol? Mire ő azt mondta, mivel ez úgyis egy kisebb találkozó lesz, és nekik Gyergyóújfaluban gyönyörű, nagy udvaruk van, ahol a gyerekek is szaladgálhatnak kedvükre, találkozzunk náluk. Ezzel is egyetértettem. Aztán, gyorsan egyeztettük, hogy akkor majd én fogom összetrombitálni a gyergyói gasztrobloggereket, hiszen én ismerek "mindenkit". Néhány telefonálást követően kiderült, hogy Parajitureka is - aki magyar, de román nyelven blogol, hogy gyakorolja a nyelvet -, Zsuzsiga is lelkesedik az ötletért és szívesen jönnek majd férjeikkel, gyerekeikkel Eszkimóékhoz. Közben felfedeztük, hogy van még egy blogger, a gyergyócsomafalvi Rózsika - aki isteni tortákat készít, ritka az a lakodalom, ahová legalább egy-két tortát ne készítene - nosza, eldöntöttük, hogy őt is meghívjuk. És innen burjánzott tovább a gondolat, hátha van még olyan gyergyói gasztroblogger, akiről nem is tudunk. Hogy senki ne maradjon ki, eldöntöttük, hogy írunk egy-egy bejegyzést a blogjainkon arra kérve a gyergyói gasztrobloggereket, hogy jelentkezzenek mielőbb, hogy ők is velünk lehessenek az első Gyergyói Gasztroblogger Találkozón Gyergyóújfaluban június 25-én, szombaton. Természetesen, nem vagyunk szeparatisták, ha netán a nagy Gasztroblogesztánból valaki Gyergyó környékén jár a jelzett időpontban, őt is szívesen látjuk gyerekestől, férjestől, feleségestől. Csak ez most egy ilyen kisebb találkozó, ahol sokminden eldőlhet a további gasztroblogger találkozókat illetően, mert nem lehessen tudni, milyen további ötletek pattannak ki olyan környezetben, ahol igen magas az egy négyzetméterre eső kreatívok száma. S ha már összegyűlünk, természetesen eszünk is valamit. Egyezség szerint mindenki hozzon egy-két féle ételt, olyat, ami szeret a családja, illetve amiből szívesen megkóstoltatná a többieket is.

Tehát, ha netán valaki kimaradt, kérem jelezze!

5 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Hú, de jó dolgotok lesz. Szívesen intézném én is úgy, hogy "véletlenül" Alfalu, de minimum a gyergyói medence környékén legyen dolgom, de már közel egy éve épp az a dátum le van foglalva számunkra. Pénzkiadós, nagykanállal evős.
Ezért azt kívánom nektek (is), hogy legyen csodaszép időtök, legyetek minél többen, érezzétek jól magatokat, fotódokumentáljátok a gasztronóm felhozatalt, legyen kreatív a tanácskozásotok, s majd részletes beszámolót kérünk a nagy eseményről (minimum olyan részletesen ahogy Sedith szokta írni a nagy találkozókat, ha ideje engedi.

Aztán majd gondolkodjatok egy, a térképen tágabb övezetet érintő megmozdulásban is. Ha tehetem, majd arra elmegyek(ünk). Sőt, én is fel tudom ajánlani házunk táját egy hasonló megmozduláshoz, ha akad jelentkező.

Adél írta...

Nagyon jó ötlet:)

R. írta...

Hű de nagyon jó lesz! :D
Nagyon várom, várlak, várok mindenkit akinek kedve, ideje engedi :)

M írta...

Nagyon jó találkozót kívánok, s várom nagyon a beszámolót. :)

Alíz, Erdélyből írta...

4gyerek: örülnénk pedig nektek, ha "véletlenül" betoppannátok. :) Na de, éppen ez a lényege ennek a találkozónak, hogy ha most sikerül így kicsiben találkozni egyet, akkor hátha összejön egy nagyobb találkozó is valamikor.

Aleda: téged is szívesen látunk, ha netán "véletlenül" Gyergyóban járnál. :)

Eszkimó: afelől semmi kételyem, hogy nagyon jó lesz. :)))

M: lesz beszámoló is. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails