Ki hogyan szeret főzni? - faggatózik Eszkimó és egy egész kérdéssorral bombáz. Honnan támadt az ötlete, megtudhatjátok innen, ennek részleteibe most nem megyek bele, inkább gyorsan válaszolok a kérdésekre és továbbadom néhány bloggernek. A megadott válaszok közül lehet választani - pl. kivastagítod azt a választ, ami érvényes rád -, illetve lehet "magyarázkodni" is.
A. Hogyan választod ki, mi kerüljön az asztalra?
1. Recept alapján, ezt követően vásárolom meg a hozzávalókat
2. Az otthoni alapanyagokat felhasználva, kiegészítve
3. Másként / változó (mondd el, hogyan?)
B. Hogyan főzöl és blogolsz?
1. Főzés közben fotózok, jegyzetelek
2. Főzés után fényképezkedek és leírom a receptet
3. Másként / változó (mondd el, hogyan?) Utóbbi ugyanis nálam ez nagyon változó: van, amikor fotózok főzésközben, van, amikor csak főzés után, van, amikor egyáltalán. Ez mindig attól függ, hogy épp mit főzök, és hogy amit éppen főzök, már fent van a blogon, vagy sem.
1. Főzés közben fotózok, jegyzetelek
2. Főzés után fényképezkedek és leírom a receptet
3. Másként / változó (mondd el, hogyan?) Utóbbi ugyanis nálam ez nagyon változó: van, amikor fotózok főzésközben, van, amikor csak főzés után, van, amikor egyáltalán. Ez mindig attól függ, hogy épp mit főzök, és hogy amit éppen főzök, már fent van a blogon, vagy sem.
C. Milyen alapanyagokat használsz?
1. Kizárólag a legjobb minőséget - függetlenül az árától
2. A legolcsóbbat, függetlenül a minőségtől
3. Középminőséget - figyelek az árakra és a minőségre egyaránt
1. Kizárólag a legjobb minőséget - függetlenül az árától
2. A legolcsóbbat, függetlenül a minőségtől
3. Középminőséget - figyelek az árakra és a minőségre egyaránt
D. Mennyire tartod be a receptben előírtakat?
1. Teljes mértékben
2. Egyáltalán nem figyelem
3. Esetenként hozzáadok/kihagyok belőle - Inkább inspirálódom a receptekből, csak a nagyon különleges sütemények esetében ragaszkodom a leíráshoz.
1. Teljes mértékben
2. Egyáltalán nem figyelem
3. Esetenként hozzáadok/kihagyok belőle - Inkább inspirálódom a receptekből, csak a nagyon különleges sütemények esetében ragaszkodom a leíráshoz.
E. Mennyire hasznosítod a fölöslegesnek tűnő maradékokat? (süteménylapok szélei, tojás egyik része - sárgája, fehérje stb...)
1. Kidobom/elöntöm
2. Tárolom amíg felhasználásra kerül - Igyekszem minél kevesebbet pazarolni. Ha éppen főzés közben fel tudom használni a maradékot - pl. egy tojásfehérjét beépíteni egy fasírtba, panírba, levesbe, stb. -, akkor azonnal felhasználom, egyébként tárolom. S még így is előfordul, hogy kidobok valamit, mert már réginek találom.
3. Azonnal felhasználom
1. Kidobom/elöntöm
2. Tárolom amíg felhasználásra kerül - Igyekszem minél kevesebbet pazarolni. Ha éppen főzés közben fel tudom használni a maradékot - pl. egy tojásfehérjét beépíteni egy fasírtba, panírba, levesbe, stb. -, akkor azonnal felhasználom, egyébként tárolom. S még így is előfordul, hogy kidobok valamit, mert már réginek találom.
3. Azonnal felhasználom
Tehát, a kivastagított rész az, ami rám érvényes, a többi pedig egyéb válaszlehetőség és ki-ki vastagítsa ki azt, ami a leginkább illik rá. A kérdéseket továbbadom:
Fogadjátok szeretettel és adjátok tovább tetszés szerint.
5 megjegyzés:
Kedves Alíz, nagyon szépen köszönöm, hogy rám gondoltál, igazán kellemes meglepetés. Már viszem is és adom tovább.
Martinelli: épp most akartam szólni, hogy vár a meglepi, de leköröztél. Szívesen adtam, mert kíváncsi vagyok... :)))
tetszik a bejegyzés cimkéje.
Amúgy ma estére időzítve van egy bejegyzés nálam is, végre most sikerült a Martinellis díjjal foglalkoznom. Naná bekerültél. És tudom, hogy ilyen irányú bejegyzésed már volt.
4gyerek: megtisztelő, majd a "bőcsködőbe" kiraklak téged is. :)
Koszonom szépen!
Megjegyzés küldése