2011. szeptember 19., hétfő

Gyümölcssaláta sárgadinnyében

Igaz, hogy lejárt már a cseresznye- és a meggyszezon, de ebben a salátában nyugodtan lehet helyettesíteni bármilyen más most termő gyümölccsel. Meg aztán, aki nyáron tartalékolt magának a fagyasztóban meggyet és cseresznyét, félmaréknyit mindkettőből kiolvaszthat ehhez a salátához. Másrészt, ez az utolsó recept, ami kimaradt a transindexes projektemből, s ha már így esett, nem akartam végképp megfeledkezni róla.

Hozzávalók: 1 sárgadinnye, maréknyi cseresznye, maréknyi meggy, 1-2 evőkanál finom konyak, kiskanálnyi méz, citromlé, néhány csepp vaníliaaroma.

Elkészítése: A sárgadinnyét megmossuk, kettévágjuk és a magját eltávolítjuk. A fél dinnyedarabok gömbölyű végéről vékony szeletet lemetszünk, hogy a gyümölcsből készült „tálaló edényünk” ne billegjen, hanem biztosan álljon a talpán. Ezután karalábéfúróval csinos gömböket vájunk a dinnye belsejéből, majd egy tálba téve kevés citromlével lelocsoljuk. A cseresznyét és a meggyet megmossuk és kimagozzuk, majd a dinnyegömbökhöz adjuk, összekavarjuk és meglocsoljuk a konyak-méz-vaníliaaroma keverékkel. Jó behűtve vendégváró desszertként, de akár vacsoraként is kínálhatjuk a kánikulában.

Jó fakanálforgatást!

3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hát ez tényleg egyszerű, mégis mutatós finomság!
Megragadom az alkalmat, hogy megdicsérjem a tárkonyos pityókalevest. Az enyémből ugyan kimaradt egy-két hozzávaló, mégis az emböröm szerint ez volt negyven évünk legjobb krumplilevese.

Alíz írta...

Marisz 57: örülök, hogy ízlett. :))) De most, hogy említed, be kell blogolnom a pityókaleveseimet, mert többfélét főzök és ilyesmit alig látok más blogokon. Pedig finom és laktató. :)

Bianka írta...

Szeretem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails