2011. szeptember 21., szerda

Sajtos-magos csirkemell - recept a lányomtól

A fenti képen látható finomságot a lányom készítette a lakótársaival és mint a korábbi bejegyzésemben írtam, még a tegnap küldte a fotót. Aztán felhívott telefonon és elmesélte, hogy Regina - lakótársa és osztálytársa - javaslatára nagyon finom ebédet dobtak össze abból a csirkemellből, amit csomagoltam neki. Mint mesélte, a csirkemellet csupán egy kis napraforgómaggal és sajttal fűszerezték és mesés étel lett belőle.

Hozzávalók személyenként: 1-2 szelet filézett csirkemell, 1-2 szelet sajt, napraforgómag, só, bors, olaj.

Elkészítése: A csirkemell-szeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk napraforgómaggal, majd forró olajban kisütjük az egyik oldalát. Amikor megfordítjuk, a sült oldalára ráfektetünk egy szelet sajtot és addig pirítjuk, míg a sajt ráolvad. Friss salátával tálaljuk.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint húsnapon fogyasztjuk.

Jó fakanálforgatást!

5 megjegyzés:

Roza írta...

Ügyes a lánykád:)
Nagyon finom és hamar elkészülő étel:)

4Gyerek írta...

klassz ötletek a jövő háziasszonyaitól.
bizony finom lehetett.

Márti írta...

Gratulálok! látom örökölte az Anyukája ügyességét, és kreativitását:)

Kati írta...

Anyja lánya, látszik.:)

Alíz írta...

Róza: köszönöm, ügyeskedik ő is és a lakótársai is.

4gyerek: van néhány dolog az életben, amit nem lehet eléggé korán kezdeni. Szerintem az egyik a főzés. :)))

Márti: ó, igen! De a lakótársak is nagyon ügyesek, közösen főznek általában. Olyan ügyesen dolgoznak egykézre, hogy öröm nézni. Egyszer lefigyeltem őket. :)))

Kati: főzés szempontjából mindenképp. :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails