2011. szeptember 17., szombat

Sárgadinnyés saláta


Ez is egy jó kis saláta, amit még a transindexes "sárgadinnye-projektem" részét képezi, csak a zakuszkázás miatt kimaradt. Lényeg, hogy a lányom nagyon szerette, s emiatt kár lenne teljesen megfeledkezni róla. Közben elárulom azt is, hogy a facebookon sikerült létrehoznom a Fakanálforgató tollforgató oldalt, ahová minden napra feltöltök egy ebédajánlatot a régebb beblogolt receptjeim közül. Ez az ötlet annyira jónak minősült, hogy három nap alatt 108-an lájkolták, amit egészen szép teljesítménynek tartok, tekintve, hogy sok hasonló oldal gazdája hónapok alatt alig tud begyűjteni száz lájkot. Aki még nem látta, nézze meg, és ha érdekesnek találja az ott zajló tevékenységet, akkor lájkolja az oldalt.

Hozzávalók: 3-4 paradicsom, 2-3 szelet sárgadinnye, 2 szál zöldhagyma, vagy zöldhagymaszár, só, citromlé, olívaolaj, mentalevél, ízlés szerint.

Elkészítése: A paradicsomot és a sárgadinnyét kb. egyforma kockára vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldhagymát, sózzuk, lelocsoljuk olívaolajjal, lazán átforgatjuk és megszórjuk finomra aprított mentalevéllel. Grillezett vagy rántott húsok, illetve zöldségek mellé kínáljuk.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint hús-, zöldség- és tésztanapon fogyasztható.

Jó fakanálforgatást!

3 megjegyzés:

Roza írta...

Gratulálok a faceboocon elért sikeredhez:)
Ez a saláta nagyon finom lehet:)

tücsi írta...

Gratulálok a sikeredhez, utána nézek!!! A salátád nagyon gusztán néz ki és csak finom lehet:):):)

Alíz írta...

Róza és Tücsi: köszönöm szépen és a lájkot is. A saláta valóban nagyon finom. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails